FALUN

Då var man 29 år då. Det börjar kännas gammalt, även om jag tror på att åldern är vad man gör den till. Men samtidigt så börjar man ju säga "när jag för 15 år sedan...." och den känns ju lite extra att säga. Men jag får se det som vishet. Man lär sig saker hela tiden och det ska man vara väldigt glad för.

Som vanligt i veckan där jag fyller år så var min kalender tom, för den styr Crille helt över. Han är kungen av överraskningar och han älskar att fixa saker till min födelsedag. I år överraskande han mig med tre dagar i underbara Falun. Ett ställe som jag har så mycket goda minnen i. Min farmor bodde här när jag var mindre och vi spenderade både jular och somrar i Hosjö, Falun. Det var bad & fiske (även om det inte håller för mig idag.... så gillade jag det då. Även om man inte fick döda fisken redan på den tiden utan vi la dem i en burk med vatten och döpte dem istället.) Nu skrev jag - redan på den tiden, som sagt, gammal. Och så var det mycket bus med mina farbröder som jag älskar så mycket.

Min första riktiga praktik gjorde jag även i Falun, som 17-åring på Linjepunkt. Där var där jag lärde mig att de är riktiga genier med bilder och att jag hatar redigering, vilket jag gör än idag. Med kameran i hand där passar jag, sen får någon annan hjälpa mig att få min vision levande efteråt. Alla kan vi inte vara bra på allt. Jag var så nervös när jag skulle börja på Linjepunkt, jag kände mig som en liten lort som skulle försöka vara någonting som jag inte var. Vilket på den tiden var modig och social haha. Så jag sov extremt dåligt natten innan.. Och på första morgonen satte de mig bredvid när de jobbade tillsammans med en fotograf med att fixa till färgen i hens bilder som skulle tryckas i en stor maffig tidning. Och jag somnade!! Mitt i allt deras noggranna småpill så satt jag på en kontorsstol och sov.

Vaknade så klart med det där panikrycket och skämdes ihjäl resten av tiden. Även fast jag inte ens vet om de märkte det. Men det var något sövande i deras extrema noggrannhet och mumlande till varandra. Sorry, Linjepunkt. Sen vid tolv gick alla på lunch och jag var inte på den tiden speciellt självgående, så jag visste inte om jag fick ta lunch, utan jag satt på en toalett och grät. Så det är nog bättre att vara äldre och klokare nu. 

fotograf Falun Rebecca Hansson 01JPG

fotograf Falun Rebecca Hansson 02JPG

fotograf Falun Rebecca Hansson 03JPG

fotograf Falun Rebecca Hansson 04JPG

fotograf Falun Rebecca Hansson 05JPG

fotograf Falun Rebecca Hansson 06JPG

Falu-koppargruva