Gospelkören Up To You - Jag är inte bara en bröllopsfotograf 

I augusti flyttade jag och Crille till Köping då han fick ett jobb här. Att lämna Karlstad är någonting jag velat länge, det kanske låter konstigt att säga det, men jag kände att jag var så redo för en ny utmaning. Mitt företag har varit mitt allt sen starten, min ögonsten. Och självklart älskar jag det precis lika mycket nu. Kanske till och med mer. Men efter 4,5 år så tittade jag i backspegeln och insåg att jag hade satt alla viktiga människor i mitt liv åt sidan. Och det gjorde mig livrädd. För vad är vi utan våra älskade personer runt omkring oss. Samt att jag helt tappat bort mig själv. Det enda som hade varit viktigt var vad jag levererade. Hur många timmar jobb jag kunde skriva in i kalendern. För tyvärr måste jag säga att jag är uppfostrad så, prestationer ger värde. Och det tog mig många år att inse att det är okej att det inte passar mig alls, prestationer är bara prestationer. Kärlek är värde. Kärleken till mitt jobb, kärleken till mina vänner, kärleken till Crille men framför allt kärleken till mig själv. Och det kan aldrig värderas i pengar eller status. Så för ca 6 månader sedan började vägen mot att hitta tillbaka på rätt spår. Inte jobba ihjäl mig. Utan att hitta glädjen i fotografin, hinna träffa mina vänner och viktigast av allt, att Crille ska veta att han är det absolut viktigaste som finns i mitt liv. Och det är med stolthet i hjärtat och tårar i ögonen som jag kan skriva idag att jag är framme. Jobbar jag fortfarande för mycket, absolut, det är ju så underbart att vara bröllopsfotograf. Men jag sätter alltid av tid för mina vänner och för Crille. Vi är jättenoga med våra dejter och att vi sätter av tid för varandra. Och då kommer ju självklart glädjen för allt annat tillbaka. Så när i augusti han berättade för mig att han fått ett nytt jobb i Köping så tvekade jag aldrig på att släppa allt och följa med honom. Och det har jag inte ångrat en sekund. Jag kan göra det jag älskar precis vart jag vill, för allting går att lösa. Så tänker jag om allting. Samma som jag idag är otroligt noga med att komma hem till Karlstad för att träffa mina vänner. För de är otroligt viktiga för mig. Och jag vill ha full koll på hur de mår i sina liv. Den enda delen kvar nu handlar om att ta hand om mig själv och där har jag en väldigt bra plan för min framtid. Så det kommer bli bra det med. “If, when you wake up in the morning, you can think of nothing but writing . . . then you are a writer.”  Rainer Maria Rilke - Letters to a Young Poet Ja, det citatet har ekat i mitt huvud många gånger i min förvirrade period. Och vet ni vad. Jag är så lyckligt lottad att jag har två saker som jag tänker på det första jag gör när jag vaknar. Fotografi & sången. Sången, ja. Den är mitt hjärta som pumpar. Och därför gick jag, efter många år som dröm, äntligen med i en kör. Up To You här i Köping. Äntligen. Och igår var jag med på mitt tredje framförande med dem. Och det var fantastiskt.