Jag är Introvert

Jag är Introvert. Och sedan kommer följdfrågan, och det är? Det är inte en sjukdom eller en diagnos. Det är hur vi fungerar, det är vår personlighet. Och jag tycker att det är ganska coolt. Jag älskar att tänka på hur vår själ och kropp vet så mycket om oss, som inte ens vi vet och sedan har vi våra liv att lära känna varandra. Ganska fantastiskt. Men ändå, vad är det? Enkelt uttryckt (för allvarligt jag kan fortsätta för evigt om ämnet). Så egentligen enkelt, om du är en introvert du får energi från att vara ensam, tvärtom en extrovert som får energi från andra människor. Vi har alla som vän (eller är du ;-) ?) som kan arbeta hela dagen, komma hem, leka med barnen, gå till gymmet och ändå vill umgås med en massa människor efter det. En extrovert. Det är hur de samlar sin energi, från att träffa andra. En introvert, som jag, få samma energi från att vara min egen bästa vän. Vi har mycket på gång i våra huvuden hela dagarna, den stannar aldrig. Jag tänker även i sömnen, och minns det på morgonen efter. Skojar inte ens. Alla människor har både extroverta och introverta sidor. Men de flesta av oss är antingen mer av en av dem. Om du har precis lika mycket av båda, så kallas det ambivalent. Och en sak som jag tycker är riktigt intressant är att nu förstår jag varför jag hade så stora problem att kommunicera med vissa människor när jag växte upp. De var extroverta. Hur mycket enklare allt hade varit om jag hade vetat allt detta då! Jag kände aldrig att jag passade in. Jag var inte mobbad eller något liknande, jag hade fantastiska vänner (och har fortfarande). Men alla var så sociala och ville festa hela tiden. Jag ville sitta hemma och lyssna på musik. Eller rita. Eller bara vara med mina tankar. Jag ville samla kunskap. Jag ville hjälpa andra. Jag kände mig som ett missfoster. Varför kan inte jag vara som dem? Men också, varför festa? De var bara så sociala. Så jag kände mig utanför, även när det var på grund av att jag var den som ville stanna hemma. Men jag kände mig missförstådd, som den tråkiga, eftersom jag ville vara med dem, bara inte hela tiden. Och faktiskt, jag känner mig fortfarande som det ibland. Och jag gillar bara inte att prata om ytliga saker. Jag vill gå in i djupet. Jag vill prata om riktiga saker och lära känna människor i deras själ. Och nu vet jag varför. Vi fungerar bara inte på samma sätt. Och det är OK. Men vi måste acceptera varandra och våra skillnader. Här är några saker som kännetecknar en introvert: - Söker lugn och avkoppling - Gillar självständigt arbete - Kan vara utan andra människor under en lång tid utan att känna sig ensam. - Ser detaljer och har ett öga för kvalitet - Reflekterar mycket - Hyper-fokus och vill arbeta i en sekvens med en tydlig uppgift i taget - Jobbar bäst på morgonen - Tålmodig - Trivs i sitt eget sällskap - Lätt att visualisera ord. Tänker i bilder. - Bra långtidsminnet - Är en lyssnare - Är i samtal observant på vad som sägs och vad som egentligen menas. - Föredrar att tänka innan man talar. - Oberoende, inte identifierar sig starkt med grupptillhörighet. - Är stresskänslig & jobbar sämre under press Och varför jag vill prata om det här? Först, eftersom jag tycker att det är så intressant! För det andra, jag har känt mig så fel i hela mitt liv. Så det har varit så svårt. Så kan jag hjälpa bara en person med detta, så att de inte behöver gå igenom vad jag har gått igenom. Då skulle jag vara den lyckligaste personen i livet. De bör tala om detta i skolan! Så att folk kan förstå. Vi är precis samma, men vi inte fungerar på samma sätt. Och jag vet att vissa kommer att säga att detta är bullshit, jag bryr mig inte. Läs en bok om det, då kommer du i så fall att se alla tecken. Och sedan jag fick lära mig att jag var introvert så har jag mått så mycket bättre. Nu kan jag kommunicera med människor som jag har aldrig förstått mig på tidigare. Och dem jag fortfarande inte kan kommunicera med, nu vet jag varför. Att vara en introvert klassas fortfarande om en psykisk sjukdom i Sverige. Skräp. Old school. Det är bara för att den värld vi lever i just nu (väst i alla fall) är extrovert. Att vara extrovert lovordas och ses som det normala. Och det är okej. Så länge vi alla accepteras. Grupparbeten är inte för alla. Och just nu sätts betyg är oerhört mycket på hur verbal du är. Medan majoriteten som är med i Mensa är Introverta. Och en sak som många tror, är att vi inte gillar människor. Vi älskar människor, lika mycket som alla andra. Vi har helt enkelt inte bara energin att vara med människor hela tiden. Jag älskar människor. De är anledningen till att jag jobbar med det jag gör. Relationer mellan människor är det vackraste som finns enligt mig. Så ska du inte döma mig eftersom jag tänker innan jag talar. Jag är inte långsam, jag har bara många saker i mina tankar. Jag är en smart tjej. Jag har en hel del åsikter. Jag är rolig. Jag lyssnar på dig. Jag är inte uttråkad. Jag vill lära känna dig. Jag är inte blyg. Jag är en introvert och stolt över det.   Jag skulle älska att höra vad ni tänker om detta.