Jag bryr mig om hur jag ser ut

rebeccahanssoncom fashion

Jag har ett ämne som verkligen stör mig. Jag är överviktig och har varit det ett bra tag. Jag gick upp i vikt under en väldigt smärtsam period i mitt liv, och lite extra när jag flyttade ihop med Crille och det blev lite väl många mysiga hemmakvällar med god mat. Och nu är jag mitt i en viktnedgång som kommer ta ett tag för jag vill göra det helt själv, utan hjälpmedel, ingen operation eller annan hjälp. Tallriksmodellen, fullkorn och träning. Jag är på en resa, och försöker komma ifrån allt negativt jag hade i mitt liv när jag växte upp. Och jag har kommit en lång väg.

Men ämnet som jag tänkte på är kläder för plus size kvinnor. Det är ett skämt i Sverige. Jag är överviktig, det betyder inte att jag inte bryr mig om hur jag ser ut. Att jag har helt släppt taget om mig själv, eller att jag inte bryr mig om mig själv. Jag är modeintresserad och allt som du kan köpa här, är svart, grått och modell: tält. Varför ska vi behöva dölja oss själva? Vi är vackra precis lika vackra som alla andra. Och det gör ont, att se alla vackra kläder, och behöva gå förbi dem till ett gömt hörn och hitta våra tält. Det är en skam!

Ingen väljer att vara överviktig, men shit happens, okej. Och när du är i den situationen, varför tycker världen att vi ska gömma oss? Jag vill inte ha en stor tält t-shirt med någon ledsen flicka på. Jag lever. Jag är kreativ. Jag har så mycket färger på insidan. Jag har rätten att ha färgglada kläder som passar en kropp! Mode i Sverige, skäms på er. Jag köper nästan alla mina kläder utomlands. De har kommit så mycket längre i den här frågan i USA och England. Inse att kropparna idag ser inte ut som de gjorde förr, gör kläder efter behov. Jag är vacker på insidan, snälla, låt mig vara vacker även på utsidan Sverige. Jag kommer aldrig mer att gömma mig.