Kill them with kindness

Jag ramlade över detta citat för ett tag sedan, och jag gillar det faktiskt. Det kan låta lite brutalt om du tar det ordagrant, men med det menas ungefär att istället för att köra fulspel och inte ta the high road, så var bara vänlig. Och du kommer alltid vinna på att vara vänlig. Och det är någonting som jag tänkt mycket på den senaste tiden. När jag startade i den här branschen så kände jag mig riktigt ensam. Och jag kontaktade flera fotografer och hoppades kunna lära känna dem som kollegor. Men de dörrarna var alltid stängda. Man var hemlighetsfull och ville inte alls dela tankar kring branschen. Och det gjorde alltid mig ganska ledsen. Och ville inte stjäla deras sätt att sköta ett företag eller sno platserna där de hade sina fotograferingar, jag ville prata med intressanta kreativa som förstod det livet jag levde. Vårt fotograf liv. Men de flesta trodde att man hade någon hemlig agenda bakom att man kontaktade dem. Och efter ett tag så kan jag med handen på hjärtat säga att attityden smittade av sig på mig. För jag trodde att det var så det skulle vara. Att man inte kunde dela saker med andra fotografer, för de kommer bara stjäla det till sin egen fördel. Så jag trodde att det rätta var att stänga mina dörrar också. Som tur är, så var den perioden väldigt kort för mig. För, för mig är människor så viktiga. Och jag förstår idag att det behöver inte handla om bara fotografer, utan jag tror det är väldigt bra att dela sitt liv med andra kreativa. Människor. Så vi kan inspirera varandra och få den andra att växa. Det är inte en en-man eller en-kvinnas show. Ditt företagande kommer bli bättre om du låter människor lära känna dig och du delar med dig av dig själv. Stäng inte dörrarna till det som kan bli en fantastisk vänskap. Inte en vänskap där någon försöka vinna någonting på den, utan bara lär känna denna fantastiska person. Och med det menas också att när du gör ett samarbete med ett annat företag. Gå inte bara in i det med tanken att här har jag något att vinna, en gratis fotografering, en gratis bukett eller en hårfrisörs hantverk och tid. Försök lära känna personerna, var intresserad och var vänlig. Så ingen behöver känna att den bli utnyttjad. Det är en hemsk känsla. Jag har kommit till dagar när jag ska ha ett samarbete med någon och de har varit oförskämda, eller inte ens velat prata med mig. Inte velat lära känna mig, ens lite. Sett ner på mig. Och för mig så är företagande personligt. Och för mig så är det verkligen oprofessionellt och oförskämt. För, om jag ger av mig själv, då vill inte jag ha en vägg tillbaka. Eller att känna mig utnyttjad. Och det mesta av det kommer av att jobba med rätt typ av människor så klart, men jag tycker det är så många där ute som försöker få sitt företag framgångsrikt genom att att alltid vinna, bevisa någonting eller armbåga sig fram till toppen. Och det är verkligen inte bara i vår bransch. Och det gör mig ledsen, att de inte förstår hur långt man kan komma med, "kill them with kindness."