Lantligt bröllop på Almars gård i Karlstad

brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-01

Från första sekund jag fick kontakt med Theres så gillade jag henne. Hon kom verkligen som en frisk fläkt och jag visste att bröllopsdagen skulle bli fantastisk. Vissa människor har bara det där. Som man inte kan förklara. Sen under ett bröllop 2014 fick jag träffa henne för första gången och även om jag till en början var lite förvirrad, som man lätt kan bli när hjärnan har fullt upp med annat, så fick hon mig att le. När jag sedan äntligen även fick träffa Carl-Fredrik i våras så kunde man inte se något annat än deras kärlek och hur kul de har tillsammans. Vet inte om man får säga så här egentligen, men de påminde mig om mig och Crille. Vi hade en fantastisk stund tillsammans alla fyra på en åker i solnedgången och jag åkte där ifrån och bara längtade efter deras bröllopsdag. Faktiskt, så hade vi två fantastiska stunder i solnedgången på en åker tillsammans.

Jag minns att jag tänkte medan Theres satt i sminket på bröllopsdagen, att det var längesen jag skrattat så mycket. Och det fortsatte hela dagen, jag log från när jag kom dit tills jag åkte hem på kvällen. Och förstå mig rätt, jag är en glad person i vanliga fall med, men detta var bara ännu mer.

Men för att snabbspola lite framåt i deras dag, är det minnet som jag har starkast från deras bröllopsdag är när Theres ställde sig i kyrkan och sjöng för Carl-Fredrik. Ingen såg det komma och alla grät. Det var ett helt otroligt vackert ögonblick.

Jag bad även Theres & Carl-Fredrik att skriva lite om sin bröllopsdag, så här kommer några ord från det fantastiska brudparet:

22 augusti. Ett datum som alltid kommer att ha en speciell plats i våra hjärtan. Den största och mest magiska dag i vårt liv. Så mycket lycka, glädje och kärlek på en och samma dag. Obeskrivbart.

För att slippa all stress började planeringen redan vid frieriet, 1,5 år av härlig planering. Pinterest, instagram, bröllopsmagasin allt scannades med hökblick. All inspo sparades i ett album. Vi ville ha ett enkelt men ändå med tanke bakom varje detalj. Enkelt avskalat men med en lyxig touch. I detaljerna ligger allt, det vi ville förmedla var en ah-upplevelse till gästerna samtidigt ville vi att vår personlighet skulle färga varje liten del av dagen. Vi ville att gästerna skulle känna sig avslappnade och omhändertagna.

Mingel med hemmagjorda snittar och drickbart i direkt anslutning till kyrkan, tipspromenad och bubbel för att värma upp gästerna inför middagen. Som gästbok valde vi en fingerprint tavla, där gästerna kunde sätta sitt tumavtryck, på det sättet blir det ingen press på de som inte vill skriva ett inlägg i en gästbok. Vi hade även flaskpost, där kunde gästerna skicka ett meddelande till brudparet som öppnas när första bröllopsdagen firas. Dukningen gjordes med hjälp av gammalt och nytt, antikt silver köptes in på olika loppisar och träsiffror från Panduro sprayades med silverfärg. Allt för att få en så personlig touch som möjligt. Det personliga godiset är specialbeställt från USA och var ett mycket uppskattat inslag på bordet.

Hur brudpar väljer att lägga upp sin budget är såklart olika, vi valde att lägga krutet på ringarna, maten och fotograferingen. Saker som var väldigt viktiga för oss. Sedan bör man ha med i planeringen att ALLT drar iväg. Man vill inte avstå från något. Och bör inte göra det heller, dagen blev precis så magiskt som vi drömt om och ännu mer därtill. Dagen efter stack vi iväg på en minihoneymoon. Så lyxigt att få smälta allt som hänt, prata om allt, hur den andra upplevt dagen. Bara få rå om sig som nygifta.

Jag vill avsluta med att tacka vår fantastiska fotograf Rebecca. Utan dig hade många minnen inte funnits så starkt i minnet. Att du var med från morgon till sen kväll är vi så oerhört tacksamma för. Alla bilder. Hur du fångat vår dag. Hur du fångat vår kärlek på bild. Från botten av vårt hjärta, TACK.

brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-02 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-03 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-04 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-05 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-06 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-07 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-08 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-09 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-10 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-11 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-12 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-13 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-14 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-15 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-16 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-17 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-18 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-19 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-20 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-21 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-22 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-23 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-24 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-25 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-26 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-27 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-28 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-29 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-30 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-31 brllop-Almars-grd-karlstad-brllopsfotograf-Rebecca-Hansson-32

Plats: Almars gård

Bröllopsfotograf Rebecca Hansson