Tips om bröllopsdagen DEL 1: Brudens förberedelser

Det är timmarna före ditt bröllop. Nervositet. Tårar. Glädje. Skratt. Tystnad. Fjärilar i magen. Ja allting! Men det ska kännas bra och avslappnat för dig. Det är ditt lugna ögonblick före allting. Före ditt JA! Alldeles för många gånger har jag varit med om en stressad brud som springer omkring och försöker fixa det sista, eller att det är för många i rummet som behöver någonting från henne. Detta är inte tiden för stress, det är tiden för lugnet och att känna sig avslappnad.

 

brllop p Krokstad herrgrd brllopsfotograf Rebecca Hansson 10

Nr 1)

Vilken miljö du väljer är viktig. Ditt hem kan vara lite kaotiskt och ibland stökigt. Så, skäm bort dig själv på den största dagen i ditt liv och boka ett hotellrum för dina förberedelser. Så du inte behöver bli distraherad av den smutsiga disken eller att soporna behövs tas ut. Och det betyder också att du behöver hålla ditt hotellrum städat så du slipper se massa saker efteråt i bakgrunden på dina bilder.

(Och jag är helt för att göra saker icke traditionellt; Så vart kan man göra sig i ordning som inte är ett hotellrum men som ser lika bra och är perfekt för dig? Använd fantasin.)

Wedding Tiffany and Lars Granso slott Vastervik 10 juni 2016 photographer Rebecca Hansson 62
Nr 2)

Vilka du väljer att ha runt dig är också viktigt. Låt inte vem som helst vara i rummet med dig, du behöver inte ha alla dina kusiner och kusinbarn med dig under denna tiden. Det kommer bara göra allting kaotiskt och stressande för dig. Välj noga ut vilka du vill ha med dig under förberedelserna. Så det verkligen kan vara en kul och avslappnad upplevelse.

rebeccahanssoncom Nicole and Christoffers wedding 151

Nr 3)

Rätt ljus: rummet som du gör dig i ordning i behöver vara ljust, massor av naturligt ljus och milda färger. Mina fotografier är ljusa och pastelliga så för att få det resultatet behöver jag softa milda färger och mycket naturligt ljus. Så undvik hotellrum med mycket mörk trä, eller röda, gröna, blåa tapeter och gardiner. De färgerna kommer reflektera av sig i era ansikten, klänningen och till och med blommorna. Det är inte smickrande för någon och det är nästan omöjligt att få bort i efterhand i redigeringen. Jag vill också rekommendera att undvika massor med mönster som kommer ta uppmärksamheten från dig. Så vitt, cream, grått, beige och toner av milda pasteller är perfekt. :) Och stora fina fönster är ett stort plus!

rebeccahanssoncom wedding Elin and Peder august 13th 2016 98

Nr 4)

Under dina förberedelser, ha på dig någonting fint. Som en vacker morgonrock, silke eller i spets. Du ska känna dig vacker på din bröllopsdag och det är också mycket roligare att titta tillbaka på bilderna från din förberedelse om du inte har på dig en t-shirt med hål i.

rebeccahanssoncom Nicole and Christoffers wedding 67

Nr 5 )

Hoppa inte över lunchen! Lyssna på någon som får världens humörsvängningar om hon inte äter ordentligt, du behöver äta! Jag förstår att du kan känna dig nervös och att det känns som det är en miljon saker att göra. Men tro mig, din dag kommer bli så mycket bättre om du från start känner dig nöjd. Du är inte uttorkad och du har mat i magen, så allt du behöver bry dig om är att ha en underbar dag.

rebecca-hansson-intimate-weddings-and-elopements-02

Nr 6)

Ha en plan, men sen släpp den! Jag menar inte att du ska slopa alla dina bröllopsplaner. Jag säger bara att, njut av din bröllopsdag helt och hållet. Planera precis hur mycket du vill, men på din bröllopsdag så är det dags att låta någon annan ta över så du kan njuta till 100%. Låt inte folk komma in i ditt rum för att prata planering och scheman. Det är din tid, med människor du älskar, timmar före ditt JA. Låt det vara.

Wedding Tiffany and Lars Granso slott Vastervik 10 juni 2016 photographer Rebecca Hansson 35
Jag hoppas detta kunde vara till någon hjälp, och har du någonting du undrar över som jag kan hjälpa till med, lämna gärna en kommentar eller maila mig.

Kramar
Becca