BECCA: Den sjungande bröllopsfotografen


Hej, Rebecca heter jag och är bröllopsfotograf, framför allt i Karlstad och Värmland men älskar att resa över hela Världen för mina brudpar. Kalla mig gärna för Becca, för jag lyssnar bättre på det än mitt eget namn. 

Sedan 2011 har jag arbetat på heltid som fotograf, alltså tio års erfarenhet av bröllop. Jag älskar också att sjunga! Så har du redan anlitat en fotograf som du känner och är här för annan inspiration, välkommen, men då kanske jag kan sjunga på ditt bröllop istället? Tänk vilken bra kombo att ha. 

Annars då? Jo tack bra. Jag är upp över öronen förälskad i min kille som jag varit tillsammans med i snart 13 år. Han får mig alltid att skratta så det har varit 13 snabba år. Är en stolt vegan och älskar djur. Vill ni ha tips på bra veganska choklader så finns jag här för er också. En bohemisk själ som tycker livet ska hållas enkelt. Mer natur, mindre saker. Är en enorm speedwaynörd och föddes faktiskt in i den Världen som är underbar. En speedwaymatch är precis det jag behöver när hjärnan går på högvarv och jag bara vill slappna av och känna mig som mig själv några timmar. 

Jag tror på att leva livet med mening, att det verkligen ska betyda någonting. Och för mig handlar det om att jag vill beröra människor. Alla känslor är underbara och jag tycker vi ska släppa fram dem oftare. Så med mig som fotograf så kommer ni inte få stela poser på en asfalterad väg i en park. Det kommer vara kärlek i en vacker skog, det kommer bli gråt på någon klippavsats vid havet eller kanske ett riktigt fulskratt på stranden. Precis så härligt och avslappnat som livet behöver vara. 

" Jag älskar att fotografera, men jag håller på med det för alla olika människor jag får träffa  ."

Rebecca Hansson


ALLA VERSIONER AV MIG


Musikalnörden

Mellan 2019-2021 så gick jag Kulturamas musikalartistutbildning och det är absolut den roligaste tiden i mitt liv. Jag har alltid varit en stor musikalnörd och att hela dagarna hänga med likasinnade var -- ja herregud -- jag var så lyckligt lottad! 

Och på den tiden hann jag vara med i tre produktioner, Mysteriet Edwin Drood där jag spelade en av Direktörerna som hela tiden driver fram pjäsen. Flera olika roller i Den Långa Flykten och ensemble i Sondheims En Kul Grej Hände På Väg Till Forum. 

(Foton av geniet Johan Schildt - https://www.johanschildt.se )
Och! Jag är också stolt fotograf av Peter Johansson, Matilda Grün och Bruno Mitsogiannis. Så mitt flöde fylls ofta av konsertbilder. 


Resenären

Jag älskar verkligen att resa. Se nya platser och umgås med folk från hela Världen. Men! det är inte så att jag måste utomlands heller, en roadtrip i Sverige kan vara det bästa som finns. 

Speedwaynörden

Jag är så gott som född på en speedwaybana, Kalvholmen i Karlstad för att vara exakt. Och min fotobana började som just spedwayfotograf, som gjorde att jag sökte mediegymnasiet - foto på Älvkullen i Karlstad. Där upptäckte jag att fota människor är ju helt jäkla underbart! Så jag har speedwayen att tacka typ allt för i mitt liv: min sambo, alla fina människor jag har runt mig och att jag började fotografera. 

Save The Planet

Ja, det är en kärleksbild fast rubriken är save the planet. Men jag tänker så här, inget av det där fina kommer finnas om vi inte tar hand om moder Jord. Och en stor del av kampen för henne gör jag tillsammans med Crille. Tillsammans gör vi allt vi kan för att ha ett så litet klimatavtryck som vi bara kan. 

Och jag älskar naturen och allt det naturligt vackra vi har omkring oss. Jag vill leva långsamt och se vattendropparna på bladen när jag går promenader.